frontlijn biedt gevelbouwers 100 flexibiliteit

Frontlijn biedt gevelbouwers 100% flexibiliteit

De productie uitbesteden? Juist nu! Unieke formule laat ondernemers ook in economisch lastige tijden geld verdienen.

De bouwsector krijgt heel wat klappen te verwerken. Hoe kun je als ondernemer met forse economische tegenwind de toekomst toch positief tegemoet zien? Door samen te werken met Frontlijn Produktie.

Steeds meer gevelbouwers kiezen voor uitbesteden

Het Enkhuizer productiebedrijf voor aluminium gevelelementen startte in 1998 met een voor Nederland uniek bedrijfsmodel. De totale productiecapaciteit is enkel en alleen bestemd voor gevelbouwers die soms de gehele productie van aluminium gevelelementen uitbesteden. Dit bedrijfsmodel blijkt te werken, steeds meer succesvolle gevelbouwers kiezen ervoor om hun werken door Frontlijn te laten produceren. Inmiddels zijn er meer dan 1000 opdrachten gerealiseerd, van een enkel kozijn tot complete kantoorgebouwen. En de lijst met referentieprojecten groeit wekelijks.

Kwaliteitsgarantie, KOMO en VMRG-keurmerk

Vanaf het begin is de formule een succes. Frontlijn produceert inmiddels al meer dan tien jaar aluminium gevelelementen. In de productiehal worden op drie zaag- en drie bewerkingsmachines alle profielsystemen verwerkt zoals Alcoa, Schüco, Aliplast, Blyweert, Reynaers en vele anderen. Het bedrijf produceert kleine werken, grote werken, maar ook standaard elementen zoals schuifpuien. “Niets is te groot en niets is te klein. We verwerken ook door klanten zelf ontwikkelde systemen. Eigenlijk kunnen we alles maken voor elke klant”, zegt Cor Jansen, die de dagelijkse leiding heeft.

Aanzienlijke verlaging van de vaste kosten

“Seizoenspieken en conjunctuur laten zich niet sturen. In onze branche is het hollen of stilstaan. En stilstaande machines kosten bedrijven onnodig veel geld, en dat geldt niet in de laatste plaats ook voor de menskracht waar niet altijd voldoende werk voor is.” De vaste relaties die er jaren geleden voor kozen om de productie aan Frontlijn uit te besteden, hebben daarvan geprofiteerd in de goede jaren. Hun totale bedrijfskosten zijn beduidend lager dan bij bedrijven die op traditionele wijze zijn georganiseerd. “Voor elke kleine producent of grote gevelbouwer is het – zeker nu het rendement onder druk staat- interessant om te kijken wat voor voordelen men kan behalen door de productie uit te besteden aan Frontlijn, aldus Jan de Vries, de zakenpartner van Cor Jansen “Wij hebben de mensen, profielspecifieke gereedschappen en de machines en dat betekent dat onze relaties zich kunnen concentreren op de klanten en de projectbegeleiding.

Samenwerken voor maximaal resultaat

Toch zijn sommige klanten in eerste instantie wat terughoudend, maar de verklaring daarvoor is simpel, het is namelijk anders dan men gewend is. Het rendement van uitbesteden is echter gegarandeerd vele malen hoger dan alles in eigen beheer doen. Frontlijn biedt maximale flexibiliteit en maakt het mogelijk om de vaste kosten drastisch te verlagen, terwijl de flexibiliteit groter is dan ooit tevoren.

Is uitbesteden duurder dan zelf doen ?

Absoluut niet. “Het is een veelgestelde vraag, met een duidelijk antwoord”, zo stellen Jan en Cor.

“Wij kunnen het voorrekenen. Frontlijn is aanzienlijk voordeliger. Door het productiewerk uit te besteden heeft een gevelbouwer geen vaste kosten meer en zijn de productiekosten volledig variabel. Enkel wanneer er productiewerk is zijn er kosten, in tegenstelling tot de huidige situatie waar men ook nog eens te maken heeft met de kosten voor gebouwen, machines en een minimale vaste productiebezetting. Dat is allemaal niet meer nodig als men kiest voor Frontlijn.

Honderd procent kostenverlagend en rendementsverhogend

Jarenlang is er door Frontlijn geïnvesteerd in de beste productiemiddelen en in deskundige medewerkers. Frontlijn is daarmee een verlengstuk van de organisatie van haar opdrachtgevers.

“U investeert in de relatie met uw klant, wij maken de elementen.”, aldus Jan de Vries.

“De toekomst vraagt om een andere manier van denken en doen. Uitbesteden werkt kostenverlagend en rendementsverhogend. Wij zijn een betrouwbare partner in goede en in slechte tijden.”

Voor nadere informatie of een oriënterend gesprek kunt u bellen met Cor Jansen of Jan de Vries.

Frontlijn helpt elke gevelbouwer om vaste kosten flexibel te maken!

 

Frontlijn Produktie B.V.

De Trompet 30

1601 MK Enkhuizen

Telefoon: 0228 – 322344

info@frontlijn.nl

www.frontlijn.nl 

BENT U AL 100% FLEXIBEL?

BEL 0228 – 322344

Het artikel als PDF bestand